Cancer Care

Takket være forbedrede behandlingsmetoder overlever flere og flere kvinner kreft. Sykdommen og livet som overlevende er vanskelig og du trenger ikke i tilegg å måtte bekymre deg for vaginal tørrhet.

Behandling av brystkreft innebærer ofte kirurgi der en del eller hele brystet fjernes. I tillegg kommer strålebehandling, kjemoterapi og antihormon behandling.

Kjemoterapi virker ved å drepe kreftceller eller hindre dem i å vokse. Kjemoterapi kan også fungere ved å hemme dannelsen av kvinnelige kjønnshormoner i eggstokkene. Mange kvinner føler dette ved at de får uregelmessige blødninger, hetetokter, humørsvingninger og vaginal tørrhet. Noen typer cellegift kan også føre til irritasjon i skjeden. Strålebehandling virker også ved å drepe kreftceller. For noen kvinner vil strålebehandlingen føre til redusert produksjon av hormoner med vaginal tørrhet som resultat. Kvinner med hormonfølsom brystkreft behandles med antihormonbehandling, også kjent som aromatasehemmere eller tamoksifen. Her anbefales det oftes at man forsøker å unngå hormontilskudd, da det kan øke risikoen for tilbakefall. Siden det i disse tilfellene ofte er lave østrogennivåer, kan kvinnene i denne situasjonen bli spesielt utsatt for vaginal tørrhet.

Behandling av kreft i underlivet kan innebære kirurgi, cellegift og strålebehandling. Kirurgi i underlivet kan gjøre slimhinnen i skjeden sår og tørr. Hvis eggstokkene fjernes, fjernes også kvinnens egen evne til å produsere østrogen. Både kjemoterapi og strålebehandling av underlivet kan hemme dannelsen av kvinnelige kjønnshormoner.

Ved behandling av kreft anbefales det ofte ikke å bruke medisiner som inneholder hormoner eller stoffer som påvirker hormoner. Repadina Plus som er et hormonfritt og parabenfritt produktet, er derfor et anbefalt førstevalg mot vaginal tørrhet.

Kort fortalt:
  • Der er flere grunner til at kvinner med brystkreft og underlivskreft ofte unngår hormonbehandling mot vaginal tørrhet.
  • Repadina plus er et hormon- og parabenfritt produkt.
  • Repadina plus er som et alternativ til hormonbehandling et naturlig førstevalg mot vaginal tørrhet.
Repadina er til deg som på en naturlig måte ønsker å påvirke trivselen og sexlivet i en positiv retning