Medisinske bivirkninger

Et eksempel på medisin som kan gi bivirkninger er p-piller. Når du tar p-piller, tilfører du kroppen ekstra hormoner. Det kvinnelige kjønnshormonet, østrogen, er viktig for slimhinnene og dermed fuktigheten i skjeden.

Når du tilfører hormoner med p-piller, skapes det en ubalanse som hos noen kvinner kan føre til at de opplever tørrhet i skjeden. Dette kan blant annet føre til irritasjon i skjeden eller ubehag under samleie.

Antidepressiva kan også forårsake bivirkninger som tørrhet i skjeden. Dette skyldes at medisinen som hjelper mot depresjonen din samtidig påvirker hele kroppen. Det kan godt være at medisinen er så viktig for deg at du kan akseptere bivirkningene. Men du trenger ikke det. REPADINA® plus inneholder hyaluronsyre, som har vist seg å hjelpe mot tørr skjede i flere situasjoner. REPADINA® plus inneholder verken hormoner eller parabener.

Kort fortalt:
  • For enkelte typer medisiner, som for eksempel p-piller, kan tørrhet i skjeden være en bivirkning.
  • REPADINA® plus inneholder ikke hormoner og parabener.
  • REPADINA® plus motvirker tørrhet i skjeden og er et alternativ til hormonbehandling.
Vaginal tørrhet kan påvirke sexlivet og livskvaliteten negativt. REPADINA® plus inneholder hyaluronsyre og er et hurtigvirkende produkt mot vaginal tørrhet.