Hyaluronsyre – en byggestein i kroppen

Kroppen produserer hyaluronsyre, som finnes i vev og kroppsvæsker hos alle mennesker, blant annet i øynene , leddene, blæren og slimhinnene i skjeden. Hyaluronsyren i slimhinnene i skjeden er nødvendig for at slimhinnene skal fungere normalt.

Ved manglende østrogenproduksjon, som vanligvis skyldes overgangsalderen, men som også kan forekomme etter behandling av bryst- eller underlivskreft, reduseres innholdet av hyaluronsyre. Dette kan føre til ubehag i form av kløe, svie og irritasjon, samt smerter ved samleie. Hyaluronsyren i REPADINA® plus motvirker disse plagene, som ofte kan være svært ubehagelige, ved å tilføre nye “byggesteiner” som erstatning for de som har gått tapt.

Hyaluronsyrens oppgave er å opprettholde fuktigheten i slimhinnene i skjeden, og dermed bevare skjedens elastisitet og motstandskraft.

Hyaluronsyre er et av de mest væskebindende stoffene vi kjenner til, og den bidrar også til å forbedre surhetsgraden i skjeden, noe som reduserer risikoen for sopp- og bakterieinfeksjoner.

Kort fortalt:
  • Hyaluronsyren i slimhinnene i skjeden er nødvendig for at slimhinnene skal fungere normalt.
  • Hyaluronsyre er et av de mest væskebindende stoffene vi kjenner til.
Vaginal tørrhet kan påvirke sexlivet og livskvaliteten negativt. REPADINA® plus inneholder hyaluronsyre og er et hurtigvirkende produkt mot vaginal tørrhet.