Overgangsalderen

De fleste kvinner kommer i overgangsalderen i alderen 45 til 55 år. For noen kommer overgangsalderen tidligere, for andre senere. Felles for alle er imidlertid at østrogenproduksjonen gradvis avtar.

Det er viktig å huske at overgangsalderen ikke er en sykdom, men en fase i livet. Kroppen gjennomgår mange endringer, på samme måte som den gjorde i puberteten.

I perioden før menstruasjonen stopper helt (kan vare fra seks måneder til ti år!) er det store hormonvariasjoner. Dette medfører at mange kvinner kan føle seg i fysisk og psykisk ubalanse. Denne perioden kalles perimenopause. Når overgangsalderen og den siste menstruasjonen nærmer seg, synker østrogennivået kraftig.

Mangel på østrogen resulterer lett i infeksjoner og tørrhet i skjeden, med nedsatt sexlyst som resultat.

Mange kvinner i denne livsfasen tilbys derfor hormonbehandling. Det kan være mange grunner til at kvinner velger bort hormonbehandling, inkludert frykten for økt kreftfare.

Alternativer til hormonbehandling er glidemidler, geléer eller skum som kan gi midlertidig lindring. REPADINA® plus er et godt alternativ til hormonbehandling. Det virker ved å gjenopprette slimhinnene og har en positiv effekt på pH-verdien i skjeden, noe som forebygger infeksjoner.

Overgangsalderen er en fase i livet som alle kvinner går gjennom. Selv om du ikke lenger er fruktbar, trenger ikke sexlivet ta slutt, og du trenger ikke føle ubehag i underlivet. REPADINA® plus er hurtigtvirkende og kan lindre vaginal tørhed i overgangsalderen.

Kort fortalt:
  • Hormonelle endringer ved overgangsalderen og lavt østrogennivå kan føre til tørrhet i skjeden.
  • REPADINA® plus inneholder verken hormoner eller parabener.
  • REPADINA® plus er anbefalt som et alternativ til hormoner for å behandle tørrhet i skjeden.
Vaginal tørrhet kan påvirke sexlivet og livskvaliteten negativt. REPADINA® plus inneholder hyaluronsyre og er et hurtigvirkende produkt mot vaginal tørrhet.