Overgangsalder

De fleste kvinner kommer i overgangsalderen ved 45-55 års alder. For noen kommer overgangsalderen tidligere og andre senere. Likt for alle er det faktum at østrogen produksjonen langsomt avtar.

Det er viktig å huske at overgangsalderen ikke er en sykdom, men en fase av livet. Kroppen går gjennom flere endringer på samme måte som den gjorde under puberteten. I tiden før du stopper å menstruere (som kan vare fra 6 måneder til 10 år!) svinger hormonene kraftig. Dette gjør at mange kvinner kan føle seg i fysisk og psykisk ubalanse. Denne perioden kalles premenopause. Når overgangsalderen og siste menstruasjon nærmer seg, faller østrogen nivået dramatisk. Østrogenmangel i skjeden kan resultere i vaginale infeksjoner og tørrhet med redusert libido som resultat. Mange kvinner i denne fasen av livet vil bli tilbudt hormonbehandling. Det kan være mange grunner til at kvinner velge bort hormonbehandling, blant annet frykten for økt kreftrisiko.

Alternativer til hormonbehandling er glidekremer, geler eller skum som kan gi midlertidig lindring. Repadina pluss er et godt alternativ til hormonbehandling. Det virker ved å gjenopprette slimhinnen og har en positiv effekt på skjedens pH, hvilket kan forhindre infeksjoner.

Menopausen er en fase i livet som alle kvinner går gjennom. Selv om du ikke mer er fruktbar, trenger ikke ditt sexliv å være et avsluttet kapittel eller du trenger ikke å føle ubehag i underlivet. Med naturlige og trygge produkter som Repadina pluss kan du trygt gå overgangsalderen i møte.

Kort fortalt:
  • Hormonelle forandringer ved overgangsalder og lavt østrogen-nivå kan føre til tørrhet i skjeden.
  • Repadina plus er et hormon- og parabenfritt produkt.
  • Repadina plus er som et alternativ til hormonbehandling et naturlig førstevalg mot vaginal tørrhet.
Repadina er til deg som på en naturlig måte ønsker å påvirke trivselen og sexlivet i en positiv retning