Sjøgrens syndrom og andre sykdommer

Det finnes andre kroniske sykdommer som har lignende symptomer som Sjøgrens syndrom, for eksempel systemisk lupus erytematosus (SLE), lichen diabetes og lichen sclerosus (LS).

Lichen sclerosus (vanligvis forkortet til LS) er en kronisk, autoimmun sykdom som kan oppstå når som helst i livet og som kan forekomme hvor som helst på huden og slimhinnene, men vanligvis på de ytre kjønnsorganene. Årsaken til sykdommen er ukjent. Symptomene er mange og viser seg i større eller mindre grad i perioder på uker, fulgt av perioder der symptomene er mindre tydelige. De vanligste symptomene er smerte, ubehag, sviende følelse, stikkende følelse, kløe og følelse av tørrhet, som om området “har blitt slipt med sandpapir”. Området rundt mellomkjøttet og skjedeinngangen kan føles stivt og stramt, og samleie er smertefullt eller umulig.

Alle disse sykdommene er autoimmune sykdommer, der de tørre slimhinnene ikke nødvendigvis skyldes lavt østrogennivå, som ellers er den vanligste årsaken til tørrhet i skjeden. Derfor er hormonbehandling heller ikke et alternativ for å behandle tørrhet i skjeden forårsaket av disse sykdommene.

REPADINA® plus inneholder ikke hormoner og parabener.

Kort fortalt:
  • Det finnes flere autoimmune sykdommer der tørrhet i skjeden ikke skyldes lavt hormonnivå.
  • REPADINA® plus inneholder ikke hormoner og parabener.
  • REPADINA® plus kan være et alternativ for deg som opplever tørrhet i skjeden på grunn av en autoimmun sykdom.
Vaginal tørrhet kan påvirke sexlivet og livskvaliteten negativt. REPADINA® plus inneholder hyaluronsyre og er et hurtigvirkende produkt mot vaginal tørrhet.